Ze noemen ons klanten maar behandelen ons als honden

Onze Missie

Pieter Wondergem

Er giert een gure wind door Rotterdam. Dat geldt niet alleen voor de vele eenzame ouderen, maar zeker ook voor de 40.000 mensen in de bijstand. Zij voelen zich angstig, gekrenkt en geknecht. De bejegening vanuit de coalitie en de gemeente is denigrerend. Van empathie en compassie is geen sprake. We worden klanten genoemd, maar behandeld als honden.

Wij komen hier tegen in verzet. Samen met bijstanders bouwen wij aan een netwerk dat bestaat uit politici, advocaten, artsen, pastores en journalisten. Onze missie is het mobiliseren van het talent van de bijstanders, hen zo in hun kracht te zetten en hen dit podium te geven.

Waarom deze site?

Omdat we geloven dat de democratie de oplossing is en niet het probleem, omdat we zien dat de politiek regels op regels stapelt waardoor velen, die het al zeer moeilijk hebben, nog verder in de verdrukking komen, omdat we ervan overtuigd zijn dat de uiterst ongelijke vermogensverhoudingen in dit land tot een nog grotere ongelijkheid leidt en dat het een bedreiging is voor onze rechtsstaat, omdat we de labbekakker discussies van Hans de Boer, Mark Rutte c.s. zat zijn, omdat we bovenal geloven dat de solidariteit hersteld dient te worden, daarom willen we van deze site een spreekbuis maken voor en door allen wiens stem nu niet gehoord wordt, opdat Brecht, Orwell en Huxley trots op ons zijn, omdat wij gezamenlijk het tij een beetje wisten te keren.

Pieter Wondergem

Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Facebook0Share on Tumblr0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page