Ze noemen ons klanten maar behandelen ons als honden

Werken zonder loon

Sadet Karabulut (SP)

Het was een drukke dag voor RoSA! maandag 14 september. Niet alleen organiseerde de Rotterdamse Sociale Alliantie ’s middags een bijeenkomst met als titel “Naar een nieuwe Economie (Basisloon, Basisinkomen en Productieheffing)”. ’s Avonds was er in de Pauluskerk een bijeenkomst over werken zonder loon, georganiseerd door de SP en de FNV, waarin we vele aanwezigen van die middag opnieuw ontmoetten. De avond werd geleid door Sadet Karabulut.

Eén ding was duidelijk: Praat nooit meer over “tegenprestatie”, maar benoem wat het is: “Werken zonder loon.”

Ruud Kuin (FNV)

Karel van Els, van de Initiatiefgroep van RoSA!, wees ons deze week op een tweetal artikelen, een verslag van de bijeenkomst van maandagavond, waar door Ruud Kuin, vice-voorzitter van de FNV, werd aangekondigd dat ook in Rotterdam een initiatief wordt gestart tegen werken zonder loon. En waarbij hij Rotterdamse organisaties en de politieke partijen opriep mee te doen aan dit initiatief.

Dit artikel is te vinden onder:

http://demonitor.ncrv.nl/sociale-dienst/initiatief-tegen-werken-zonder-loon

Pieter Wondergem was één van de sprekers op maandagavond. Als slachtoffers van het beleid heeft hij 15 weken papier moeten prikken om zijn bijstand te behouden. Hierbij een artikel hierover:

Pieter krijgt kritische beoordeling van zijn tegenprestatie in de Bijstand

“Woorden zijn overbodig om aan te geven hoe verontwaardigd ik ben”, schreef Karel van Els hierover. Daarom roept de Rotterdamse Sociale Alliantie de weldenkende Rotterdammers dan ook op zich achter het initiatief WERKEN ZONDER LOON te scharen en vooral ook politieke partijen zoals GroenLinks en de PvdA.

Bron: Rosa Rotterdam

                                                                   

Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Facebook0Share on Tumblr0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *