Ze noemen ons klanten maar behandelen ons als honden

Machtsmisbruik, onderdrukking en dwang, een reactie op het artikel van Pieter

Ha Pieter,

Dank voor het sturen van het artikel in Trouw. Inhoudelijk vind ik het een prima artikel. Het moet natuurlijk kort en bondig zijn en dat is het. Wat mij betreft had er nog wel iets meer nadruk mogen liggen op het feit dat het hier ook gaat om machtsmisbruik , pure onderdrukking, grove intimidatie en dwang!  Nog even en men moet zijn sofinummer op zijn arm schrijven!

Misschien is dat makkelijker voor de mensen bij werk loont die de opdracht van de gemeente Rotterdam in de praktijk moeten uitvoeren. De angst voor een strafmaatregel regeert… Verdeel en heers is het motto. Juist mensen die lang  onder dit juk leven, worden murw, down, apathisch en indolent. Bijstanders worden niet geholpen, maar willens en wetens naar beneden getrapt. Ik vind het een schande! Van enig onderscheid is helemaal geen sprake. Er zijn mensen die hun hele leven bijstand hebben ontvangen zonder ooit maar een dag gewerkt te hebben. Je kan niet iedereen over een kam scheren. Dat is te kort door de bocht en je mist zo ieder doel! Nu moeten de goeden onder de slechten lijden. Wat mij zeer bevreemd.

Ik denk dat de mensen onderin de samenleving dubbel hard gepakt worden. Er is gewoon een hele krappe arbeidsmarkt er zijn Polen en andere buitenlanders die voor een appel en een ei hier werken terwijl Nederlanders geen baan meer kunnen krijgen. Het is een scala van problemen die de politiek eens moet aanpakken in plaats daar voor de ogen te sluiten. Maar goed Pieter ik heb vele gedachtes over dit zieke systeem en ik vind het te basaal en te primitief voor woorden. Het maakt me boos en verdrietig het is zo krom als wat!

De gemeente legt zoveel beslag met onzinnige dingen op mensen dat je amper tijd hebt om op een andere manier te solliciteren. Ik zal je vertellen, ik ben mentaal aardig sterk en weerbaar. Maar om je hier in staande te houden in deze gekte van de Gemeente Rotterdam moet je van goede huize komen. Ik denk dat ze de kans om mensen op deze manier een baan te vinden juist ernstig verkleinen. Ik denk dat ze mensen rijp maken voor een gesticht dat meen ik serieus! Hoe hebben ze het bedacht zeg.

Maar goed dit is dus eigenlijk de strekking van het verhaal en het artikel is wat te beknopt. Aan de andere kant boeit het mensen niet die dus in hun comfortzone zitten en hier niet mee te maken hebben. Het is allemaal ver van hun bed show. Wat mij ook beangstigd is dat het voor mensen bij WerkLoont al heel normaal is om mensen op deze manier te bejegenen. Ik had ook een conflict vorige week toen wij drie kwartier eerder uit het zaaltje werden gestuurd als kleine kinderen. We moesten buiten op de gang drie kwartier gaan wachten om onze handtekening te zetten. Ik werd woest, ik zei tegen die knakkers daar, ik wil werken tot half 5 of je laat ons nu gaan en mensen hun bus halen als er geen werk meer is. Maar je gaat ons niet als kleine kinderen laten wachten hier tot half 5 om alleen maar een krabbel te zetten. Goed ik hoef jou niet uit te leggen wat een energie dit allemaal kost. Hoe durven ze! Gaan ze zo ook om met mensen die directeur of wethouder zijn? Waar is het moreel besef? Zo ga je simpelweg niet met mensen om! En weet je wat er tegen mij gezegd werd? Doe rustig! Ik reageerde met ik doe helemaal niet rustig dit rammelt aan alle kanten ik laat mij niet zo behandelen. Iedereen keek me aan alsof ik de gek ben. Het is precies omgekeerd Pieter!

Ik wens jou kracht en wijsheid toe Pieter. Sterkte met je strijd!

Hartelijke groet,

Anoniem (naam bekend bij de redactie)

Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Facebook0Share on Tumblr0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

One Response to Machtsmisbruik, onderdrukking en dwang, een reactie op het artikel van Pieter

 • Er is al de afgelopen tientallen jaren iets levensgevaarlijks aan de gang in Nederland. Hele bevolkingsgroepen, waaronder oa vluchtelingen, werklozen en andere hulpbehoevenden worden
  doelbewust gestigmatiseeerd, gecriminaliseerd en gedemoniseerd door de Nederlandse politiek en de overheid. Het is dus geïnstitutionaliseerd. Ook worden bepaalde bevolkingsgroepen steeds meer rechteloos gemaakt
  via brandgevaarlijke wetten. De participatiewet is daar een goed voorbeeld van. Er wordt doelbewust ook via het recht en de wet een klasse van untermenschen gecreëerd.

  Er wordt aan ophitsing gedaan door zowel de politiek als de media.Werklozen zijn lui en zijn parasieten wordt er geroepen. Vluchtelingen zijn verkrachters en terroristen etc etc. Er wordt gewoon haat en angst gezaaid.Heel huichelachtig wordt er door de gevestigde politiek Wilders op aangesproken, terwijl ze zelf het ook doen, maar dan meer stiekem en op de achtergrond gebruikmakend van wollig en misleidend taalgebruik.

  Ik zie steeds meer parallellen met nazi Duitsland en hun beginperiode, en hoe steeds meer groepen van mensen demoniseerd en rechteloos gemaakt worden. een bewust en langdurig proces was dat.
  Met verschrikkelijke consequenties.

  Het is nu al in Nederland zover gekomen dat vluchtelingen en hun kinderen langdurig opgesloten worden in gevangenissen zonder vorm van proces en zonder dat ze een misdaad hebben gepleegd.
  Werklozen moet dwangarbeid onder erbarmelijke omstandigheden verrichten zonder loon en rechten onder dreiging van hele zware sancties. Ze moeten gifbelten en asbest schoonmaken etc etc.

  En door alle hetze tegen deze bevolkingsgroepen wordt het maatschappelijk vrij breed geaccepteerd.Het langdurig opsluiten van vluchtelingen en hun kinderen zonder proces, en dwangarbeid onder werklozen is nu breed geaccepteerd.
  De politiek en de media hebben op dat vlak uitstekend werk afgeleverd. De domme massa trappen er weer met open ogen in net als in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Er gaat steeds meer een totalitaire maatschappij ontstaan, zonder moraal en empathie met een fundament van wantrouwen en achterdocht naar elkaar toe.

  Ik houd deze trend al meer dan 20 jaar angstvallig in de gaten, en zie een horrorscenario in slow motion langzaam maar zeker op me afkomen.

  Dwangarbeid onder werklozen bestaat al tientallen jaren hier in NL.zie hier de prachtige sketch van van Kooten en de Bie over dit onderwerp uit midden jaren 90.
  Ook hier wordt dwangarbeid verkocht onder de belachelijke noemer herscholingsintredingsstage.

  https://www.youtube.com/watch?v=KIz6vxDRaQM

  Condor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *